fredag 14 november 2008

Den eviga 2an.

Hej!

Återigen var det ett tag sedan vi skrev, men vi hinner inte riktigt med.
Förra lördagen var det avslutningstävling på allmän lydnads kursen, det var nio olika moment som hundarna skulle genomföra. Det var sju hundar som deltog, alla i väääldigt olika åldrar. Olle med sina 11 månader har varit yngst, den äldsta hunden var kanske 3-4år om inte mer. Första momentet var att sitt-sitt kvar med störning - då gick ledaren runt honom i en cirkel samtidigt som hon kastade en påse korv i luften. Olle reste på sig två gången kanske, sitta still är inte hans kopp av te. Andra momentet var en inkallning där ledaren visade tydligt att hon la en tallrik med korv i mitten, sen skulle dom springa förbi och komma dirket till matte/husse. Olle sprang med full fart förbi korven, duktigt. Sen var det tandvisning, inget problem där heller. Gå fint i koppel med möte av hund på båda sidor, gärna med full kontakt på matte/husse. Sen en liten sicksack bana, med sitt och ligg i mitten. Sen inkallning igen, men att så fort som möjligt få hunden att sitta vid sin sida. Sen var det sitta i bilen, med bagageluckan öppen, och sen skulle vi stå en meter ifrån och hunden skulle sitta kvar där i 3 minuter, utan att man skulle behöva säga något. Sen var det en ligg-ligg kvar med störning. Sist var det en valfri sak som dom hade lärt sig under kursens gång, då gjorde Olle och vi hans lilla trick trampa!

Vi kom som sagt 2:a, ett halvt poäng från ettan. Ettan var även hunden som var 4 år, så, vi säger nästan att vi vann :) Haha. Har varit en rolig kurs och till våren kommer Calle forstätta med tävlingslydning och jag ska gå... ja, det har vi inte riktigt bestämt än. Något mer blir det.

Men nu till något annat, här kommer nämligen Olles mysbilderstopp.

NR 4 - Olle i vår fåtölj, han fick plats förut, nu börjar den bli lite liten.


NR 3 - Vi letade efter hundarna hemma hos M&P, vi hittade dom här...


NR 2 - Calle som har tagit en kväll när vi låg och sov.

NR 1 - Borta bra men hemma bäst...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad kul att se lite bilder på Olle. Vad han har växt sen sist man såg honom. Men det har förstås Nelson också, det är bara att man inte tänker på det så mycket när man är tillsammans med honom hela tiden. Vad bra ni var på kusen! 2a är ju jätte bra och bra motstånd hade ni ju om den som vann var 4. Ha det bra!
Nelson skickar lite pussar i örat till brosan :P